Støtte og hjælp til digDe fleste har brug for en eller anden form for støtte når deres mor, far eller søskende har en psykisk lidelse.Tal med nogen
Nogle gange er det nok bare at tale med nogen om det, man oplever og tænker. Det kan være en ven, din mor, din far, din onkel eller din mormor. Det kan også være en voksen uden for din familie. For eksempel din lærer, en pædagog eller en, der arbejder der, hvor din mor eller far bliver behandlet for sin psykiske lidelse.

Grupper for børn og unge
Forskellige steder i landet findes der grupper for børn og unge, hvor man kan få hjælp. I grupperne møder man andre, som også har en mor, en far, en bror eller søster med psykisk lidelse.

Klik på Danmarkskortet og se, hvilke muligheder der er i nærheden af dig.

Familiesamtaler
Når din mor eller far er indlagt eller i behandling for sin psykisk lidelse, vil du sandsynligvis blive inviteret til at deltage i en familiesamtale. Det er en samtale, hvor hele jeres familie får mulighed for at tale om det, der er svært, og om hvordan i hver især – og sammen – bedst kan tackle situation. Samtalen  kan også være med til at afklare, om nogle af jer har behov for mere hjælp og støtte.

Bliver du ikke inviteret til en familiesamtale, så spørg!

Hjælp fra kommunen
Den kommune du bor i, kan også hjælpe dig. Kontakt kommunen og bed om at tale med en sagsbehandler. Du kan også få anonym rådgivning. Hvis du ringer til Borgerservice i kommunen, kan du få at vide, hvem du skal kontakte.

Du kan finde telefonnumrene på kommunens hjemmeside.

Et godt råd
Der findes forskellige foreninger som tilbyder rådgivning og hjælp, når noget er svært. De mest kendte til børn og unge er BørneTelefonen og headspace.

Klik på Danmarkskortet og se, hvilke muligheder der er for hjælp i nærheden af dig.

Har vi glemt noget?
Kender du støttetilbud, som vi ikke har nævnt?
Er der ændringer til det, vi har skrevet?
Send en mail til bm@sus.dk

Husk

Når én i familien har en psykisk lidelse, bliver alle i familien påvirket.

Der er aldrig din skyld, hvis din mor eller far har en psykisk lidelse.

 

Hvad synes du om SOMANDRE.DK og
filmene ‘Victors bog’?

Hjælp os med at gøre hjemmesiden bedre!